Välkommen till tygblojor.se, Sveriges främsta källa för information om tygblöjor.
Copyright © 2007-2010 www.tygblojor.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@tygblojor.se


Dela den här sidan

Tips

  • Skölj ur en använd tygblöja direkt och häng den på tork. Då luktar det inte och du kan tvätta blöjan när det passar.
  • Om du vill slippa momentet med att skölja ur använda tygblöjor kan du i stället lägga dem i en blöjhink med lite vatten i.
  • Tygblöjor går att tvätta tillsammans med annan 60-graderstvätt. Det är inte det minska ohygieniskt eftersom alla bakterier dör vid 60 grader.
  • Använd tunt rispapper som inlägg i tygblöjan. Det underlättar rengöringen av tygblöjan när barnet bajsat. Lyft bara bort rispapperet och spola ner i toaletten.
Dela den här sidan
Din signatur: 
 

Såvitt jag vet desinficeras inte allt helt vid 60 - enl. en biokemi professor dör vissa inte ens vid kokning, måste strålas. Men jag minns inte om det var bakterier eller ngt annat som menades då...

löst bajs (vår dotter har det ofta) betyder stå och spola i toaletten. Ska skaffa bättre system men i vår lägenhet blir det så. Kanske köpa tvättbräda att gnugga bort? Brukar göra det i tvätten men det är drygt att stå med en hel trave, vill hellre fixa direkt.

- mawi, 31 maj 2010

Svara på den här kommentaren

Vi sköljer inte kissblöjorna utan hänger dem bara på tork, bajsblöjorna sköljde vi i början då bajset var så löst och hängde sedan på tork men nu när bajset är fast så räcker det oftast att slänga rispappret och sen hänga på tork och det blir ingen lukt av detta, vilket vi varit noga med då vi bor i liten lägenhet. Vi tvättar var 4-5:e dag och tvättar då med övrig 60-tvätt. Vi är så nöjda och tycker att det är supersmidigt med tygblöjor, vi hade definitivt förväntat oss att det skulle bli mer jobb!

- Malin, 20 maj 2010

Svara på den här kommentaren