Välkommen till tygblojor.se, Sveriges främsta källa för information om tygblöjor.
Copyright © 2007-2010 www.tygblojor.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@tygblojor.se


Dela den här sidan

Så funkar det

De flesta tygblöjor består av en innerblöja – som tvättas efter varje blöjbyte – och en blöjbyxa – som tvättas när det behövs.

Innerblöjan kan bestå av ett fyrkantigt stycke tyg som man själv viker till en blöja – en så kallad vikblöja (den billigaste varianten av tygblöja). Innerblöjan kan också vara en formsydd variant (kostar lite mer än den blöja som man måste vika själv). Till både vikblöjan och den formsydda innerblöjan behövs en blöjbyxa. Det finns olika varianter, i plastat tyg och i ull.

På senare tid har det även lanserats en tredje variant av tygblöja – en allt-i-ett-blöja helt i tyg. Den behöver varken vikas eller pysslas med på annat sätt än att den förstås ska tvättas.

Tygblöjorna tvättas i maskin i 60 grader – då dödas alla eventuella bakterier. En del typer av blöjbyxor måste dock tvättas för hand.

De flesta tygblöjor säljs via olika webbplatser. Men det går också att hitta i olika butiker som säljer bebisprylar.

Dela den här sidan
Din signatur: 
 

Glöm inte pocketblöjor! Pockets består av ett yttre, vattentätt skikt och ett inre, mjukt lager närmast huden. Emellan dessa lager lägger man inlägget som är det som suger upp kisset. När man tvättar tar man ut inlägget och på så sätt torkar blöjan snabbt och smidigt. Enligt min mening är i alla fall pocketblöjor den allra bästa lösningen sedan barnen börjat krypa!

- Elise, 22 juni 2010

Svara på den här kommentaren