Välkommen till tygblojor.se, Sveriges främsta källa för information om tygblöjor.
Copyright © 2007-2010 www.tygblojor.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@tygblojor.se


Dela den här sidan

Så börjar du

Du kan självklart börja med tygblöjor ända från det att ditt barn är nyfött. Du använder samma innerblöja under hela blöjperioden. Bara blöjbyxorna måste köpas nya allteftersom barnet växer. (Allt-i-ett-blöjan finns i olika storlekar precis som engångsblöjor.)

Det kan vara en god idé att köpa ett litet startkit till den nyfödda bebisen med ett par blöjbyxor och ett tiotal innerblöjor. Prova förutsättningslöst om det funkar för dig och ditt barn. Trivs ni inte har det inte kostat mer än tio blöjpaket, det vill säga cirka 1000 kronor.

Kom också ihåg att det går bra att varva mellan tygblöjor och engångsblöjor. Om du tycker att det är enklare att använda engångsblöjor till ditt barn vid vissa tillfällen, till exempel under resor, är det bara att återgå till tygblöjorna när ni kommer hem igen.

Dela den här sidan
Din signatur: 
 

Var kan jag köpa tygblöjor?

- Nadia, 11 november 2018

Svara på den här kommentaren

Tygblöjor är toppen!

Vi har haft det till båda våra barn. Dock inte från de var helt nyfödda för då var faktiskt blöjorna för stora. Men när de kom upp i 5-6 kilo, vilket går rätt fort, funkar det utmärkt. Minstingen har varit en riktig ål vad gäller blöjor men nu har jag lärt mig att få på henne blöjorna när hon sitter i knät! Ett tag gav jag upp och använde engångs, och hujedamig vad sopor det plötsligt blev. Nej, det gick inte för mig.

På nätterna har båda barnen haft engångsblöjor, för de är riktiga kissisar, och det blev till att byta lakan, pyjamaser stup i kvarten. Nog mindre miljöbelastande med en engångsblöja om dagen.

På Coop finns en miljömärkt engångsblöja, liksom märket Bambo, som vi hittat på EKO-hallen. Båda märkena billigare än Pampers och Libero.

Vi tipsar också om att köpa begagnade blöjor. Vi har använt våra blöjor en hel del nu, och de suger mycket bättre nu när vi tvättat dem många gånger.

Lycka till!

- Erika, 20 maj 2010

Svara på den här kommentaren